Anasayfa / Haberler

Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi 26-28 Haziran 2019 Eskişehir'de düzenleniyor.

ULuslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi 26-28 Haziran 2019 da Eskişehir'de düzenleniyor.

Resilience (Dirençlilik); Afet Risk Azaltma Uluslararası Ofisi (UNISDR) Hyogo Eylem Planı sonuç raporunda, “Tehlikelere maruz kalmış bir sistemin, topluluğun veya toplumun, kendi temel yapılarını ve işlevlerini koruma ve onarma dahil, bir tehlikenin etkileri karşısında zamanında ve etkin bir şekilde direnme, soğurma, uyum geliştirme ve iyileşme becerisi” olarak tanımlamaktadır.

International Disaster and Resilience Congress (idRc 2019), bu ana tanım altında yapılmış olan çalışmaların değerlendirilmesi ve dünya ile paylaşılması amacıyla oluşturulmuş akademik bir etkinliktir.

26-28 Haziran 2019 da planlanan programda dirençlilik konusunda farklı disiplinlerden çalışmaların ortak bir platformda konuşulacağı ve tartışılacağı  bir toplantı olması amaçlanmaktadır.

Türkiye Deprem Vakfı'nın da içinde bulunduğu bir çok kurumun işbirliği ile gerçekleştirilecek olan toplantıya katılmak ve detaylı bilgi almak  için http://idrcongress.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Son özet gönderim tarihi 27 Mayıs 2019 dur.

Benim Evim Depreme Hazır yarışması birincisine ödülü verildi

Marmara Depremi ve Yeni Bina Deprem Yönetmeliği “ paneli

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Deprem Vakfı işbirliği ile "Benim Evim Depreme Hazır" yarışması düzenleniyor, başvurular 2 Ağustos 2019 a kadar Tekirdağ Belediyesi web sayfasından yapılabilir.

Türkiye Deprem VAkfı AVRASYA İSG Zirvesi Danışma Kurulu Toplantısına katıldı

The Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) Turkey tarafından düzenlenen "Seismic Resilience of Buildings” konulu seminere Prof. Dr. Sinan Akkar konuşmacı olarak katıldı

CTBUH Turkey’in düzenlediği “Seismic Resilience of Buildings” konulu seminere Deprem Vakfı'ndan Prof. Dr. Sinan Akkar konuşmacı olarak katılıyor.

Habertürk'te Deprem Gerçeği Programı başladı.

Bina Deprem Performansı Sınıflandırma Sistemi

Depreme Hazırlık Eğitimleri Devam ediyor

BİZİ TAKİP EDİN    |        Gizlilik Bildirimi

© 2018 Türkiye Deprem Vakfı. Tüm Hakları Saklıdır.