Cemal Gökçe

Cemal GÖKÇE

Ağrı'da doğdu.İlkokulu köyde,ortaokul ve liseyi Ağrı'da okudu.Aynı zamanda öğretmen okulunu bitirdi.İlkokul,ortaokul ve lisede öğretmenlik yaptı.İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi(İDMMA) İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirerek inşaat mühendisi oldu. TÖS,TÖB-DER,TÜTED, TÜM-DER ve benzeri kuruluşlara üye oldu, çalışmalarına katıldı.

1974 yılında yapılan 9.Milli Eğitim Şurasına davet  edildi.Egitim politikasının oluşturulmasi toplantısına katildi.İstanbul Bayındırlık Müdürlüğünde kontrol mühendisi ve grup baş mühendisi olarak çalıştı.12 Eylül 1980 darbesinden sonra 1402 Sayılı Yasa nedeniyle sakıncalı olarak ilan edilenlerden biri oldu.

Uzun süre serbest çalıştı. İnşaat mühendislerinin meslek içi eğitim seminerleri ve kurslarında eğitmenlik yaptı.

20 yıl İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanlığı; 4,5 yılda İMO Genel Başkanlığı yaptı.Bayindirlik Bakanlığı tarafından düzenlenen Deprem Şurası ve Kentleşme Şurası çalışmalarına katıldı.Bir çok ülkede yapılan toplantılarda sunum yaptı.Dunya ve Avrupa İnşaat Mühendisleri Konseyi  toplantılarında  İMO'yu temsil etti. Mühendislik Eğitimi, Muhendislikte Yetkinlik, Afet, Kentleşme, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve benzeri konularda çok sayıda yazı ve makalesi bulunmaktadır..

Online Bağış

Türkiye Deprem Vakfı'na destek ol.

Yukarı