Eğitim Hakkında

Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımının Temelleri konulu eğitim programına hoş geldiniz.

Türkiye Deprem Vakfı – Arup Mühendislik işbirliği ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ile genç inşaat mühendislerimizin mesleki gelişmelerine destek olmak amacıyla “ Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımının Temelleri” konulu bir eğitim programı hazırlanmıştır.

Bu eğitim programının amacı, başta yeni mezun genç inşaat mühendisleri olmak üzere; projelendirme aşamasından, yapım aşamasına ve deprem sonrasında gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına kadar bu sürece katılan tüm ilgililer için «depreme dayanıklı yapı tasarımının temelleri» konusunda bir bilinç oluşturmak, daha kapsamlı bilgilere ulaşabilmelerini sağlamaktır.

Titizlikle oluşturulan bu eğitim programında, her biri  konusunda deneyimli seçkin eğitimci kadrosu «depreme dayanıklı yapı tasarımının temelleri» eğitimi kapsamında depremlerin oluşumundan, sismik tehlike ve hasar görebilirlik kavramlarına, yapı dinamiğinden, sismik tasarım performans hedeflerine, zemin dinamiğinden, zemin iyileştirme yöntemlerine, yapısal güçlendirmeden, yapı sağlığı izleme ve deprem sonrası hasar tespit yöntemlerine, çok farklı konulara değinecek, bu konularda sizlerin belli düzeyde fikir sahibi olmanız sağlanacaktır.

Dokuz ana başlıkta hazırlanan eğitim programımıza katılmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı portalına yönlendirileceksiniz,

önce aşağıda "Eğitime kayıt ol" butonunundan kaydınızı yaptırınız.

Kaydınızı yaptırdıktan bir gün sonra hesabınız aktifleşecektir.

Hesabınız aktif olduktan sonra eğitime başlayabilirsiniz.

Aşağıdaki "Eğitime başla"  butonunu tıklayınız

Giriş sayfasına yönlendirileceksiniz, burada e- devlet şifrenizle e devletten programa giriş yapın ve  sol üst köşede "eğitime başla"  bölümünü tıklayınız.

Bu programda istediğiniz konu başlığını seçerek  videoları izleyebilirsiniz.

Online Bağış

Türkiye Deprem Vakfı'na destek ol.

Yukarı