Güven Önal

Güven ÖNAL, 1963 yılında İ.T.Ü. Maden Fakültesi’nden Maden Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1970 yılında “Doktor” unvanını aldı. 1970-72 yılları arasında İngiltere’de Imperial College’de araştırmalar yaptı ve DIC diplomasına hak kazandı.  1979-1981 yılları arasında Alexander von Humboldt bursu ile ödüllendirildi ve B.Almanya-Berlin Teknik Üniversitesi’nde araştırmalarda bulundu. 1981 yılında “Profesör” olan Güven ÖNAL’ın Türkçe ve Yabancı dilde yazar ve editör olarak 36’sı kitap, 450’nın üzerinde bilimsel ve teknolojik yayını bulunmaktadır. Prof.ÖNAL, Rus Bilim Akademisi Ekoloji ve Çevre Bölümü ile Yugoslav Bilim Akademisi üyeliğine seçilmiş, ABD Pittsburgh Üniversitesi Bilim ödülünü kazanmıştır. Balkan Ülkeleri Cevher Hazırlama Bilim ve Teknoloji Akademisinin Başkanıdır. Kendisine, Romanya Baie-Mare Teknik Üniversitesi tarafından Fahri Profesör ünvanı verilmiştir. Ayrıca, Uluslararası Cevher Hazırlama Kongresi Konseyi Üyeliği, Pittsburgh Kömür Kongresi Organizasyon Kurulu Üyeliği, Balkan Cevher Hazırlama Kongresi Organizasyon Kurulu Başkanlığı ve Uluslararası Cevher Hazırlama Sempozyumu Üst Kurul Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Çok sayıdaki Ulusal ve Uluslararası mesleki kuruluşların, Vakıf ve Derneklerin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi olan Güven ÖNAL, halen İTÜ Vakfı ve Deprem Vakfı’nın Yönetim Kurulu Üyesi, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfının Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Dr. G. Önal graduated at Istanbul Technical University as mining engineer in 1963 and obtained his PhD degree in 1970 and DIC in 1972 (Diploma from Imperial College). He has awarded Alexander von Humbolt scholarship in 1980. He became full professor in 1981. Dr. Önal has published more than 450 articles, papers and he is author or editor of 36 books in Turkish, English and German. He is member of Russian Science Academy of Ecology and the member of Serbian Science Academy. He has been given honorable Professor title from Baie-Mare Technical University in Romania. He has science award from University Pittsburgh.

He is a member of a number of national and international scientific organizations, societies and Foundations. President of Balkan Scientific Committee, and Balkan Mineral Processing Science Academy, Member of IMPC Council, International Wise Chair of Pittsburgh Coal Conference.  In addition, he is president of Turkish Mining Development Foundation and board member of İstanbul Technical University and Earthquake Foundations.