Mustafa Erdik

Dr. Mustafa Erdik (Emeritus Profesör, Boğaziçi Üniversitesi) 300’ü aşkın teknik makale ve 6 adet kitabın yazarı veya ortak yazarıdır. Almış olduğu uluslararası ödüller arasında: TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü, NATO Zirvesi Bilim Ödülü, Birleşmiş Milletler-Sasakawa Afetlerin Önlenmesi Ödülü, ABD’nde kurulu SSA-EERI-COSMOS mesleki kuruluşları tarafından ortak olarak takdim edilmiş olan Bruce Bolt Madalyası, EAEE tarafından verilmiş Nicholas Ambraseys ödülü ve TÜBİTAK Bilim Ödülü bulunmaktadır.

Dr. Mustafa Erdik is a Professor Emeritus of Earthquake Engineering at Bogazici University, Istanbul. Dr. Erdik has authored about 300 scientific publications. He is the recipient of United Nation's Sasakawa Disaster Prevention Award, NATO’s Science for Peace – Summit Prize, Bruce Bolt Medal given by Earthquake Engineering Research Institute, USA: Prof. Nicholas Ambraseys Distinguished Lecture Award given by the European Association for Earthquake Engineering and; Science Award by Scientific and Technological Research Council of Turkey.