Türkiye Deprem Vakfı Deprem Simülasyon Tırı 17 Ağustos Kocaeli Depreminin 23. Yılı etkinlikleri dolayısıyla Kadıköy iskele meydanında Vatandaşlara deprem hazırlık eğitimi verdi.

Türkiye Deprem Vakfı, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şübesi ve Tekirdağ belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen eğitime bir çok vatandaşımız katıldı, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi aldılar.

Türkiye Deprem Vakfı'na ait Deprem Simülasyon Tırı halen Tekirdağ belediyesiyle yapılan işbirliği çerçevesinde Tekirdeğ ilçelerinde ve Trakya bölgesinde eğirimlerine devam ediyor.

Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tır'ı  içinde 6m x 2.40 m alana yerleştirilen oturma odası ve mutfaktan oluşan simülasyon odasında, katılanlara 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli Depremi’nin simülasyonu hissettirilir.

Bu uygulamanın amacı katılımcılara bir deprem deneyimi yaşatmak, deprem şokunu atlatarak kendilerini ve çevresindekileri olası bir afete hazırlamasına yardımcı olmak ve afet bilincini yükseltmek, pek çok küçük adım atarak alınan önlemlerle afet riskinin azaltılabileceği bilgisini yaygınlaştırmak, kendimize ve çevremizdekilere afetten sonra yardım edebilmek için hazırlıklı olmaktır.

Ayrıntılı bilgi için Türkye Deprem Vakfı iletişim bilgilerine mesaj yazabilir ya da  telefon edebilirsiniz.